юни 132013
 

Добре, де. Това, че на мивката има две отделни чешмички за топлата и студената вода, в двата ъгъла, съм го чувал и преди. Наистина е неудобно, не знам защо толкова се опъват на иновацията. Май смесителите били измислени от французин, за това отказват да ги ползват.

Обаче тоалетното казанче ме потресе. Натискам ръчката – пуска малко водица и спира. Натискам по-силно – същата работа. По-плавно – пак така. Дееба…

Чудих се дали не е повредено. Ама в хотел с цени на рецепция от 250 паунда без ДДС, очаквам да използват висококачествени части. Започнах да търся някакъв чалъм. В крайна сметка съм инженер :-). Дърпах го, бутах го, въртях лекичко насам-натам, белким намеря някакъв друг режим… Почти бях решил да го разглобя да видя как работи. Обаче тогава ме осени великата идея да питам Гугъл. И намерих отговора тук.

Има определена сила и скорост, при която работи. Знаейки какво търся, започнах експериментите с нова доза ентусиазъм. И само след още 3-4 опита успях! Постепенно, с практиката, вече задобрявам. Хванах му цаката, един вид. Ръчката трябва да се натиска с голяма доза самоувереност! Вярвате или не, машинката е направена така, че действа само когато подходиш с правилното отношение: „аз знам какво правя!

P.S. Душа също е чешитски. Има две кранчета, да, но не са за топла/студена вода. Едното е за температурата (даже си има маркер за 30 градуса), а другото – за силата на водата. Доста удобно, но трудно за изпълнение. За такова нещо ти трябва гарантирано налягане и температура в двете тръби – или някакъв компенсационен механизъм. Айде, това с налягането не е толкова сложно да се реализира точно преди или вътре в смесителя, но температурата… Може би за това докато е пуснат душа постоянно се чува някакво бръмчене под ваната. Нещо работи.

 Posted by at 4:43